תאונות אישיות
תביעות נזיקין רבות מוגשות מדי שנה לחברות הביטוח או לבתי המשפט (נגד חברות הביטוח) מכוח פוליסת תאונות אישיות.
ההגדרה של המושג "תאונה" בביטוחי תאונות אישיות משתנה מפוליסה לפוליסה, וברוב המקרים מדובר על אירוע פתאומי שגרם לנזקי גוף ושלא היה ניתן לצפות את התרחשותו מראש.
היתרון הגדול שבהגשת תביעה לפי פוליסת תאונות אישיות הוא שהזכאות לכספי הפיצויים לא תלויה בסוגיות כמו אשם או רשלנות.
שלא כמו בתביעת רשלנות נגד מזיק (הדורשת הוכחה ספציפית לגבי נושאים כמו חובת זהירות, קשר סיבתי וכדומה), תביעת תאונות אישיות מבוססת "רק" על הוכחת התאונה, הוכחת הנזק וקיומה של פוליסה תקפה.
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות
תאונות אישיות תלמידים
אחד הנושאים הידועים ביותר לגבי תאונות אישיות הוא תאונות תלמידים. על פי חוק לימוד חובה, התש"ט-1949, כל תלמיד בישראל אשר זכאי לחינוך חינם יהיה מבוטח בפוליסת תאונות אישיות. האחריות לקיומה של הפוליסה רובצת לפתחה של רשות החינוך המקומית אשר מוסד הלימודים נמצא בתחום שיפוטה.
יש להבין כי פוליסת תאונות אישיות תלמידים חלה על כל מקרה שארע לקטין וגם כאשר התאונה התרחשה מחוץ לכותלי גן הילדים או בית הספר. להרחבה על תאונות אישיות תלמידים לחצו כאן.
הגשת תביעה מכוח פוליסת תאונות אישיות
פוליסת תאונות אישיות היא לא פוליסת ביטוח שחובה לרכוש. עם זאת, רבים בציבור מבוטחים מכוח החוק בפוליסות הללו (כמו תלמידים או ספורטאים באגודות ספורט), ועמם לא מעט אזרחים אשר הקדימו תרופה למכה (תרתי משמע) ורכשו פוליסה כאמור.
בהגשת תביעה בגין תאונה אישית חשוב להיוועץ בהקדם עם עורך דין המומחה בתחום. אמנם זוהי איננה תביעה הנוגעת לסוגיות כמו רשלנות או אשמה, אך עדיין מדובר בהליך מורכב. חברת הביטוח לא תשלם את הפיצויים המבוקשים אלא אם יעלה בידי הנפגע להוכיח את קרות התאונה, את קיומה של חבות על פי הפוליסה ואת הנזק שנגרם כתוצאה מהתאונה.
הוכחות אלה אינן עניין של מה בכך. פעמים רבות, תאונה אישית נגרמת שלא בנוכחות עדים ולא אחת הנפגע מתמקד (מן הסתם) בקבלת טיפול רפואי ולא מעסיק את עצמו בסוגיות כמו תיעוד ומחשבה על תביעות ביטוח עתידיות. קיימת חשיבות לגיבוש ראיות המעידות על התאונה והנזק כאשר יש להקפיד מאד על דברים שנאמרים לרופאים המטפלים, צילומי המקום שבו אירעה התאונה, השגת עדויות רלבנטיות וכדומה.
ישנם לא מעט היבטים משפטיים שצריך לבחון לעומק בתביעות מסוג זה. למשל, האם התאונה היא תאונה אישית או אולי בכלל תאונת עבודה, האם קיים גורם נוסף שניתן לתבוע ממנו פיצויים (מלבד הפוליסה לתאונות אישיות) וכדומה. בדומה לכל פוליסת ביטוח, גם בפוליסת תאונות אישיות קיימים חריגים שצריך להתייחס אליהם. לא אחת, חברת הביטוח תנסה להציג את תחולתם של חריגים שונים המאיינים או מפחיתים את חבותה בתשלום פיצויים. יודגש גם שעל תביעות ביטוח
בגין תאונות אישיות חלה תקופת התיישנות מקוצרת של 3 שנים בלבד מקרות האירוע (כך שגם אלמנטים של זמן ושיהוי הם קריטיים).
בנוסף, תביעת תאונות אישיות כוללת גם את שלב הנזק והוכחתו. בעניין זה חשוב לקבל ליווי מקצועי מטעם עורך דין היודע (ביחד עם מומחים רפואיים) להעריך את הנזק שניתן לתבוע בגינו ואת היקף תחולת הביטוח בהתאם לסיטואציה הרלבנטית.
סרטוני הסבר על תביעות ופיצויים בגין תאונות אישיות
צור קשר להערכת סיכויי ההצלחה ותיאום פגישת ייעוץ.