רשלנות רפואית סרטן ריאות
מחלת הסרטן היא מגורמי המוות המרכזיים בישראל, וסרטן ריאות הוא מהסוגים השכיחים והקטלניים ביותר שלה. למעלה מכ-25% מהגברים החולים בסרטן ריאות בישראל נפטרים כתוצאה מהמחלה. כך עולה מדו"ח רשמי של משרד הבריאות אשר פורסם לאחרונה.
אחת הסיבות לסכנה הנשקפת לחולה בסרטן ריאות טמונה באבחון מאוחר. במקרים רבים, הסרטן מאובחן בשלב מתקדם כאשר סיכויי ההחלמה נמוכים עד אפסיים. זאת משום שהתסמינים למחלה אינם תמיד "חד משמעיים" (בלשון המעטה).
לצערנו, סרטן ריאות מהווה גם קרקע פורייה לתביעות רשלנות רפואית. על פי רוב, כמו בתביעות רבות הנוגעות למחלת הסרטן, הרשלנות נובעת מהעדר אבחון או לכל הפחות מאבחון מאוחר. במקרים מסוימים הרשלנות מתבטאת בטיפול שניתן לאחר אבחון הסרטן.
למשל, רשלנות בניתוח להסרת הגידול הסרטני, רשלנות בטיפולים כימותרפיים וכדומה. מאפיין נוסף של תביעות העוסקות ברשלנות רפואית בסרטן ריאות הוא הגשת התביעה על ידי יורשיו של המטופל, שמבינים רק לאחר הפטירה כי היה ניתן לאבחן את המחלה קודם לכן והתוצאה הטראגית נבעה (בין השאר) מרשלנות רפואית.
איך מזהים רשלנות רפואית בטיפול בסרטן ריאות?
תביעות רשלנות רפואית מבוססות על עוולת הרשלנות. עוולה נזיקית המצויה בפקודת הנזיקין (נוסח חדש), התשכ"ח-1968. על פי פקודת הנזיקין, על מנת להוכיח רשלנות (רפואית ובכלל), יש להוכיח גם את הרשלנות, גם את הנזק שנגרם, וגם את הקשר הסיבתי (העובדתי והמשפטי) בין השניים.
אין זה עניין של מה בכך והתביעה צריכה להתבסס על ניתוח מעמיק של הרשומות הרפואיות והצגתן למומחה. על מנת לדעת האם מדובר ברשלנות רפואית בסרטן ריאות, יש לנתח את הטיפול שניתן לאורך כל שלביו, הן בעיניים משפטיות והן בעיניים רפואיות.
לייעוץ בנושא רשלנות רפואית בסרטן ריאות
לא אחת, הבדיקה מתחילה כבר אצל רופא המשפחה שכן ברוב המקרים הוא הגורם המקצועי הראשון שאליו מגיע המטופל.
במידה שהמטופל הציג בפני רופא המשפחה תסמינים העלולים להעיד על קיומו של סרטן ריאות, ולא התקבלה החלטה בהתאם (לביצוע בדיקות ספציפיות כגון צילומי רנטגן, דגימות ליחה, CT, ברונכוסקופיה, ביופסיה של הריאות וכו'), ייתכן ולפנינו רשלנות רפואית.
כלומר, רשלנות רפואית באבחון סרטן ריאות איננה מיוחסת בהכרח רק למומחים בתחום ולעתים הטיפול הלקוי מתחיל אצל רופאים "כלליים".
לאחר מכן, כאשר המטופל מופנה לבדיקות הרלבנטיות, תיתכן רשלנות רפואית בביצוע הבדיקות, פענוח התוצאות והסקת המסקנות. תוצאותיהן של הבדיקות משפיעות על הטיפול הרצוי ולאור העובדה שסרטן הריאות נחשב לאגרסיבי ומסוכן, מימד הזמן הוא קריטי.
רשלנות רפואית בטיפול בסרטן ריאות יכולה לבוא לידי ביטוי גם בטיפולים עצמם. לאחר שהסרטן אובחן ובמסגרת הטיפולים הרפואיים שנקבעו כמענה למחלה. למשל, טיפולים כימותרפיים, רשלנות בניתוח כריתת ריאה, רשלנות בניתוח כריתת אונה, רשלנות בכריתת יתד וכדומה.
סכומי הפיצויים בגין רשלנות רפואית
סכומי הפיצויים אשר נפסקים בתביעות בגין רשלנות רפואית נגזרים מהנזק שנגרם למטופל. היות שרשלנות בסרטן ריאות עלולה להסב נזקים משמעותיים, כולל מות המטופל בנסיבות טראגיות, פסיקת הפיצויים היא בהתאם. לא אחת, תביעות בגין רשלנות רפואית בסרטן ריאות (בין אם הן מגיעות לבית המשפט ובין אם מסתיימות בהסכם פשרה), מולידות פיצויים משמעותיים. לעתים עד כדי מיליוני שקלים. להלן מספר דוגמאות:
פיצוי בגין אבחון מאוחר של סרטן ריאות אצל מעשן כבד – יורשיו של אדם שנפטר כתוצאה מסרטן ריאות הגישו תביעה כנגד קופת החולים בעקבות אבחון לקוי של המחלה שהביאה לפטירת אביהם. במקרה זה, למרות שורה ארוכה של בדיקות שנערכו למטופל, הרופאים לא השכילו לאבחן את הנגע הסרטני שתקף את ריאותיו. כאשר האבחון הושג בסופו של דבר, הסרטן כבר היה בלתי נתיח. המנוח עבר טיפולים קשים אך נפטר מהמחלה.
אי אבחון גידול בריאה בצילום רנטגן – בית המשפט השלום בתל אביב פסק לאישה פיצויים בעקבות אבחון מאוחר של סרטן ריאות. במקרה זה, האישה אובחנה בעבר כלוקה בסרטן בלוטת התריס ולאחר שהגידול הוסר בניתוח היא נותרה במעקב כנגד הישנות המחלה. במסגרת המעקב נעשו לה מספר צילומי חזה אשר היו יכולים לאותת על גידול סרטני בריאה אך הדבר לא קרה. כאשר הסרטן אובחן באיחור של כשנתיים, המחלה הייתה כבר בשלב 4 וסיכויי ההחלמה היו אפסיים.
סרטוני הסבר על תביעות ופיצויים בגין מחלות ממאירות
צור קשר להערכת סיכויי ההצלחה ותיאום פגישת ייעוץ.