רשלנות רפואית בהרדמה
הרדמה היא פעולה רפואית מכוונת שמטרתה לגרום לערפול חושיו של מטופל בכדי לבצע הליך רפואי (לרוב, כירורגי ו/או פולשני). זוהי פרוצדורה רפואית נפוצה ושכיחה שמתבצעת הן על ידי רופאים מומחים באופן עצמאי (כמו למשל בטיפול שיניים) והן על ידי רופא מרדים שזהו תחום התמחותו הספציפי.
מטרתה של ההרדמה הרפואית הינה לאפשר את ביצועם של טיפולים ללא תחושת כאב או עם תחושת אי נוחות בלבד. הרדמה יכולה להיות כללית, אזורית או מקומית.
רופא מרדים או רופא מומחה המבצע הרדמה אחראים על ההליך מתחילתו ועד סופו. החל מהצגת ההרדמה למטופל ואפשרויות ההרדמה הרלוונטיות לטיפול הספציפי, דרך בחירת סוג ההרדמה במקצועיות, וכלה בביצוע ההרדמה לפי המינון הנכון וניטור אחר החולה עד לחלוף ההשפעה (ולעתים גם לאחר מכן). לדוגמה, רופא מרדים המסייע לביצוע ניתוח אחראי לעקוב אחר תפקודם של איברים ומערכות בזמן ההרדמה כמו לב, דם, נשימה, מוח, כליות ועוד.
רשלנות רפואית בהרדמה, אימתי?
הרדמה רפואית יכולה לגרום לסיבוכים שונים.
החל מתחושות מוכרות וידועות של אי נוחות, אלרגיות ובחילות, וכלה בנזקים משמעותיים לטווח ארוך עד כדי שבץ מוחי, התקף לב ואפילו מוות. בכל מקרה שבו הרדמה רפואית גרמה לנזק, יש מקום לבחון האם מדובר ברשלנות.
אמנם לא כל התממשות סיכון מעידה בהכרח על רשלנות, אך אין ספק שבמקרים מסוימים יש למטופל עילה לתביעה.
לייעוץ בנושא רשלנות רפואית בהרדמה
פיצויים בגין רשלנות בהרדמה
תביעות בגין רשלנות רפואית בהרדמה או רשלנות רופא מרדים מתחלקות כמו כל תביעה נזיקית לשני מישורים. מישור החבות שבמסגרתו יש לבחון האם עסקינן ברשלנות רפואית כהגדרתה בחוק (וכפרשנותה בפסיקה), ומישור הנזק שעוסק בנזק שנגרם למטופל כתוצאה מהרשלנות. הפיצויים בתביעות אלה יכולים להגיע במקרים רבים למאות אלפי שקלים ואף למיליוני שקלים.
הנה לדוגמה, בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט השלום בהרצליה (ינואר 2015, ת"א 53157-07), בית המשפט פסק פיצויים בסך 275,000 שקלים לנער, בגין נזקים נגרמו לו בעקבות הרדמה רשלנית ומכיוון שלמרות הימצאותו בקבוצת סיכון לניתוח בהרדמה, הרופאים המרדימים לא השכילו לבצע לו את הבדיקות הרפואיות הטרום-ניתוחיות הדרושות.
במקרה אחר, חמור עוד יותר, בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק פיצויים בסך כ-4 מיליון שקלים בגין רשלנות בזריקת הרדמה אפידורלית בלידה (פברואר 2008, ת"א 1975/02). ידוע גם המקרה הקשה והחריג של ילדה שהורדמה למוות בטיפול שיניים ואשר הוביל להרשעתה של הרופאה המרדימה ולגזר דין בן שמונה שנות מאסר בפועל.
ייצוג בתביעות רשלנות בהרדמה
ייצוג משפטי בתביעות בגין רשלנות רפואית בהרדמה חייב להיעשות במקצועיות ובקפדנות. ראשית, יש לבדוק האם הרופא המרדים אכן התרשל בתפקידו.
בדיקה כאמור מבוצעת בהתאם למסמכים הרפואיים הרלוונטיים (הרשומה הרפואית) אשר מתעדים את המקרה משלבי הצגת הליך ההרדמה ועד לביצועו.
כמו כן, גם אם נמצאה רשלנות רפואית בהרדמה, יש לבדוק את קיומו של קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק המוכח שנגרם.
הוכחת קיומם של כל התנאים הללו נעשית בעזרת ייעוץ משפטי מטעם עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית ובמקביל להגשת חוות דעת רפואית.
סרטוני הסבר על תביעות ופיצויים בגין רשלנות רפואית
צור קשר להערכת סיכויי ההצלחה ותיאום פגישת ייעוץ.