תביעת פיצויים אולם אירועים
אולם אירועים הוא מקום לאירועים שמחים, כזה שחוגגים בו מגוון רחב של אירועים כגון חתונות, בריתות, חגיגות בר/בת מצווה, ימי הולדת, אירועי חברה ואחרים.
אבל, מכיוון שמדובר במקום פיזי, חשוב לזכור שיכולים לקרות בו גם אירועים פחות משמחים, כגון נפילות, הרעלות קיבה מהאוכל שהוגש באירוע ואחרים, ואז עולה השאלה האם יש מקום להגשת תביעת פיצויים אולם אירועים.
מכיוון שאולם אירועים הוא מקום ציבורי, יש לו אחריות מסוימת לשלום המבקרים בו, אולם לאחריות זאת יש גבולות. איפה בדיוק עוברים הגבולות הללו ובאילו מצבים ניתן להגיש תביעת פיצויים אולם אירועים – את זאת יחליט בית המשפט, בהתבסס על החוקים שנקבעו לעניין זה.
מתי לאולם אירעים יש אחריות על נזק שנגרם לאדם שנמצא בשטחו?
כפי האמור לעיל, מעצם היותו של אולם אירועים מקום ציבורי, יש לו אחריות כלפי האנשים שמגיעים אליו.
לכן, בעלי אולמות אירועים חייבים להחזיק ברשיון עסק שכן אולם שלא קיבל רשיון עסק באופן רשמי עלול להיות מקום שלא נבנה על פי התקן ולסכן אנשים (כדוגמת אולם האירועים ורסאי שתקרתו היתה תקרת פלקל שהתמוטטה על ראשי החוגגים).
מעבר לרשיון עסק חשוב מאוד שבעלי האולם יחזיקו בכל אישורי הבטיחות בדרושים ובביטוח מפני נזקים שיכולים להיגרם בשטחו.
מעבר לכך שעל פי החוק הבעלים של אולם אירועים חייבים להחזיק בכל אישורי הבטיחות, עליהם גם לשמור על תנאי אחסון מזון ושתייה כפי האמור בחוק ועל ניקיון של המקום באופן כללי ושל חדרי השירותים בפרט – לטובת שמירה על בריאותם של הנמצאים במקום – עובדים ואורחים כאחד. היה ובעלי אולם האירועים לא הקפידו לפעול על פי החוק – אין כל ספק כי אדם שנפגע במהלך שהותו במקום יוכל לפנות אל עורך דין לתביעת אולם אירועים על מנת להגיש תביעה כנגד אולם האירועים, ורוב הסיכויים שהפסיקה תהיה לטובתו.
מה חשוב לדעת לפני שמגישים תביעת פיצויים אולם אירועים?
במקרה של פגיעת אורח או עובד בשטחו של אולם אירועים, חשוב מאוד לאסוף את כל הראיות שיכולות לתמוך בטענה להיותו של המקום הגורם לתאונה.
כך למשל, אם אדם החליק על רצפה רטובה חשוב מאוד שיצלם את הרצפה על מנת להראות שהיו עליה מים ושלא היה שלט שהזהיר את הנמצאים במקום מפני החלקה.
מעבר לכך, חשוב מאוד לאסוף פרטים מאנשים שהיו עדים לתאונה על מנת שעדויות אלה יתמכו בטענה לאשמתו של המקום, וכמובן – כדאי מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין לתביעת אולם אירועים שיש לו ניסיון רב בתחום, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי וליווי משפטי לאורך כל הדרך.
דוגמאות לתביעות נגד אולמות אירועים
תביעת פיצויים אולם אירועים באשדוד – צעיר בן 20 מאשדוד השתתף באירוע בריתה באחד מאולמות האירועים באשדוד. במהלך האירוע הכספת שאליה מכניסים האורחים את הצ'קים נפלה על רגלו, והוא סבל משבר בבוהן רגלו השמאלית אשר הושמה בגבס. מאוחר יותר התפתחה לו באותה בוהן גם ציפורן חודרנית ופטריה טורדנית.
הרופאים קבעו לצעיר 15% נכות והוא הגיש תביעה על סך מאות אלפי שקלים בגין עזרת צד ג' שעליו לקבל, עזרה סיעודית, הוצאות רפואיות, הפסדי שכר, כאב וסבל.
תביעת פיצויים אולם אירועים באשדוד – קשישה בת 72 שהשתתפה באירוע ברית מילה באולם אירועים באשדוד ישבה על כיסא שמסתבר שהיה רעוע. הכיסא נשבר והקשישה נפלה על הרצפה ושברה שתי אצבעות בידה השמאלית.הקשישה שכרה את שירותיו של עו"ד לתביעת אולם אירועים בדרום, דותן לינדנברג, והגישה נגד האולם תביעה כספית עבור עזרת צד ג', הוצאות רפואיות, כאב וסבל.
לאחר הגשת התביעה השופטים יעיינו בכל חומרי הראיות ובכל הטענות, ויפסקו האם האירוע בגינו הוגשה התביעה אירע באשמת בעלי אולם האירועים או שזו היתה אשמתו של התובע.
אם נפגעתם באירוע באולם אירועים אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד עורכי הדין דותן לינדבנרג באמצעות שיחה טלפונית או דרך האתר ונשמח לעמוד לשירותכם.